ponedjeljak, 21. siječnja 2008.

Dagnje sa špagetima

Kažu da ljubav prolazi kroz želudac. Istina je. Nakon današnjeg jela sam se zaljubio u sebe (po tko zna koji put doduše).

Danas sam opet imao volje za nešto kuhati jer mi se nije dalo ići nigdje jesti pa sam prekopao zamrzivač i našao vrećicu dagnji, očišćenih. Mmmmmm.... jest ću dagnje danas.

Otišao sam u trgovinu kupiti crvenog luka, špagete i pasiranu rajčicu (otprilike sve osim dagnji) i predao se poslu.Sastojci su sljedeći: • Dagnje (naravno), za 2 osobe 300-350g • 1 manja glavica crvenog luka, nasjeckana i 5,6 režnja češnjaka

 • 3dcl pasirane rajčice ili 300 grama rajčice koju ćete izrezati

 • Peršin, sol. Ja sam još dodao nekakve turbo ljute papirke i bosiljka.

 • Može i 2 dcl vina ali ga ja nisam koristio


 • Na ulju, najbolje na maslinovom, popržiti usitnjeni crveni luk i pustiti da porumeni. Kad je dobio boju, dodati nasjeckani češnjak, šaku peršina, soli i pasiranu rajčicu. Ja sam dodao i ljutu papriku (kad volim začinjeno jelo). Ako će te koristiti vino, tu bi ga trebalo dodati. I moja preporuka je ne koristiti rinfuzno vino jer je bogato sumporom i lako će vas glava zaboliti poslije jela :sretan:, nego neko kupovno, kvalitetnije.  To ostaviti da se kuha na laganoj vatri desetak minuta, uz povremeno miješanje. Nakon toga se mogu ubaciti dagnje unutra i istovremeno početi pripremati špagete.  E sad, to ostaviti na vatri dok se ne skuhaju špageti i jelo vam je gotovo.

  Meni je trebalo 50 min od kad sam ušao u kuhinju do kad je sve bilo gotovo i spremno za jesti.

  I da ne zaboravim na kraju - to sve treba i pojesti :njami:. Ili mene pozovite, ja ću pojesti.

  Nema komentara:

  Objavi komentar