četvrtak, 6. svibnja 2010.

Beč, Beč i još jednom Beč (part 2)

I tako smo u nedjelju otišli autom do tamo i ... moje skromno mišljenje je da je jedino pogled od gore odličan, tropski dio O.K. a ostatak bezveze i ne vrijedi toliko novaca. Al' svatko ima svoje stavove. Pa evo malo slika i od tamo.
Zadnji dan prije polaska, njena frendica je išla obavljati još neke formalnosti, mi smo otišli dalje lutati gradom u potrazi za onime šta sam ja htio vidjeti.
Prvo smo skoknuli do pivovare Ottakringer u kvartu u istoimenom kvartu u istoimenoj ulici. Tu ulicu iz milja zovu Balkanstraße ;). Od oko 93.000 stanovnika, oko 12.000 ih je iz ex-Yu, 4.000 Turaka itd. Zatim smo do skočili Karlsplatza da vidimo poznatu Karlovu crkvu, i malo dalje od toga spomenik Crvenoj armiji koji je dignut u čast palih Rusa koji su oslobađali Beč, pa smo otišli na Reumannplatz do nekog slastičara Tichy koji pravi odličan sladoled, ali tip drži otvorenu slastičarnu samo preko proljeća i ljeta, pa jbg ... zadovoljili smo se u McDonaldsu. Na kraju smo završili u Caffe centralu, kultnoj bečkoj kavani. Uz slike ću malo staviti opisa svega.I za kraj ... nešto što ne mogu svrstati u konkretan obilazak jer toga ima posvuda ... svi znamo da toga ima tamo, pa evo red je onda da se to i pokaže ;-)


Eto toliko iz ovog posjeta Beča ... u Beču uvijek ima stvari za vidjeti tako da se ide i jednom mjesečno ne bi godinama obišli sve zanimljive i skrivene dijelove tog grada kulture. Čak su i kolege iz sekinog stud. doma rekli u stilu "ma jest dobar taj Beč, stvarno je super, al' već mi je previše tog kiča. Gdje god se okrenem barok iskače" ;-) Eh, ima istine u tome, al zato i ima turista tamo ... znaju Bečani od svega napravit turizam. I običan kamen bi promovirali.
Tschus! ;-)

Nema komentara:

Objavi komentar